• אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה

עוף

עוף ממולא בסגנון הרי אוראל

 1/3 כוס שמן
2 בצלים גדולים קצוצים
5 כבדי עוף חתוכים לקוביות
50 גר' צנובר
250 גר' בשר טחון
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל, כורכום, אגוז מוסקט, פפריקה חריפה, פפריקה מתוקה
2 ביצים קשות חתוכות לקוביות
2 ביצים טריות
2 כפות קמח מצה

מטגנים את הבצל הכבד והצנובר לפי הסדר הנ"ל. מערבבים את הכול עם שאר המצרכים וממלאים את העוף.
מורחים את העוף בשמן זית מלח, פלפל, פפריקה.
לכסות בנייר כסף ולהכניס לתנור ל-170 מעלות שעה מכוסה ו-20 דקות לא מכוסה.

  • הסרת ה"לכלוך" הצף במרק

    במקום להשתמש בכף, פשוט פיתחו חלבון ביצה לתוך המרק הרותח. החלבון סופח אליו את החלקיקים הצפים ושאריות העוף ולאחר מכן אפשר פשוט לסלק אותו עם כף.

עוף

פסטה עם כבד עוף (4 מנות)

8 בצלי שאלוט
600 גר כבדי עוף
חצי כוס וודקה
חצי כוס שמנת מתוקה
רוטב עגבניות לפסטה (COLAVITA)
פרמזן

לטגן בשמן זית 8 בצלי שאלוט קצוצים להמליח ולפלפל את כבדי העוף כל כבד חצוי ל-4, לטגן מס דקות. להוסיף חצי כוס וודקה ולהבעיר. לאחר שהאש דועכת להוסיף חצי כוס שמנת מתוקה ולצמצם כדקה על אש גבוהה. להוסיף 2 כוסות רוטב עגבניות לבשל עוד כדקה וחצי ולסגור את האש. להוסיף כ-400 גר' פסטה מבושלת מסוג לינגווני. בהגשה לפזר פרמזן טרי.

  • מלח ועוף כשר

    עוף כשר עובר המלחה כדי להכשיר אותו, לכן מומלץ מאוד לא להוסיף לעוף כמות נדיבה של מלח.

עוף

קדירת עוף בסגנון אטלקי (6 מנות)

5 כרעיים עוף ללא החלק האחורי
חצי כוס שמן זית
סלסלת שמפניון
חצי קילו שעועית ירוקה שטוחה
4 תפוחי אדמה
חצי כוס שמנת מתוקה

לקחת את הכרעיים חצויים לחצי גם את הירך לחצות בחצי לפלפל ולהמליח. לטגן את העוף בחצי כוס שמן זית 2 צדדים סה"כ 5 דקות.
אחרי הטיגון להוסיף למחבת את רוטב העגבניות (מהמתכון של חזה העוף והפרושוטו). בנוסף להוסיף את סלסלת השמפיניון כל פטריה מחולקת ל-2 .
לכסות ולבשל על אש קטנה כ-30 דקות.
לאחר מכן להוסיף חצי קילו שעועית ירוקה שטוחה חצוייה לשניים, 4 תפוחי אדמה פרוסים בעובי 3 ס"מ. לערבב היטב ולבשל עוד כ-40 דקות.
10 דקות לפני הסוף להוסיף חצי כוס שמנת מתוקה. (לפני סוף הבישול יש לוודא שהרוטב סמיך דיו).

הצעות הגשה :
להגיש על מצע אורז או קוסקוס, להוציא את תפוחי האדמה מהתבשיל ולהוסיף חצי קילו פסטה מבושלת (מסוג רדיאטורי) ולפזר פרמזן מגורד.

  • עוף שזוף

    כדי לקבל עוף שזוף - להשאיר אותו בסוף הבישול בתנור ללא כיסוי ל-10 דקות בערך, על טמפרטורה גבוהה.

עוף

5 שכבות חזה עוף עם פרושוטו ברוטב עגבניות

מצרכים להכנת רוטב העגבניות:
3 בצלים
חצי כוס שמן זית
10 שיני שום
סלסלת פטריות שמפיניון
2 בקבוקי רסק עגבניות ( פולפפצה של MUTI ׁ)
מלח ים
פלפל שחור
כף וחצי סוכר חום
חצי כוס סלרי קצוץ

מצרכים להכנת חזה עוף:
3 חזות עוף
כ-10 פרוסות פרושוטו
פירורי לחם פנקו
קשקבל בולגרי מגורד

להכנת רוטב העגבניות:
לטגן 3 בצלים קצוצים בחצי כוס שמן זית, לאחר מכן להוסיף חצי כוס סלרי קצוץ, חצי כוס גזר קצוץ, 10 שיני שום קצוצות. לטגן כ-10 דקות, להוסיף סלסלת פטריות פרוסות ולטגן עוד כ-5 דקות. להוסיף 2 בקבוקי עגבניות קצוצות של MUTI לתבל במלח ים פלפל כף וחצי סוכר חום ולבשל על אש קטנה כשעה.

הכנת חזה עוף :
כל פרפר לחצות ל-2 שניצלים כפולים. על כל פרוסה להניח פרוסה של פרושוטו ולדפוק יחדיו בעזרת פטיש שניצלים. לטבול כל יחידה בקמח לאחר מכן בביצה טרופה ופירורי לחם פנקו, לטגן לא יותר מדקה כל צד עד להשחמה קלה של פירורי הפנקו. להכין באופן זה את כל ששת היחידות ( את פירורי הפנקו ניתן לתבל עם מלח שולחן פלפל ומעט אגוז מוסקט ).

לקחת תבנית אפיה, לפזר קצת רוטב עגבניות על התחתית להניח שכבה של שניצלים עם הצד של הפרושוטו כלפי מעלה, לפזר שוב רוטב עגבניות ומעליו קשקבל מגורד ( לסדר כך את כל חזות העוף כאשר בשכבה העליונה לפזר או קשקבל או פרמזן מגורד ). להכניס לתנור מכוסה בנייר כסף כ-15 דקות ולאחר מכן 15 דקות נוספות ללא נייר הכסף. לפני ההגשה לחכות כ-15 דקות. להניח את המנה על אורז לבן את עודף הרוטב לפזר מסביב לפרוסות .

  • העוף והנוזלים בעוף

    (מלבד החזה) מפריש נוזלים בזמן בישול, לכן לא צריך להוסיף הרבה נוזלים.

עוף

[Copy of] עוף ממולא בסגנון הרי אוראל

 1/3 כוס שמן
2 בצלים גדולים קצוצים
5 כבדי עוף חתוכים לקוביות
50 גר' צנובר
250 גר' בשר טחון
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל, כורכום, אגוז מוסקט, פפריקה חריפה, פפריקה מתוקה
2 ביצים קשות חתוכות לקוביות
2 ביצים טריות
2 כפות קמח מצה

מטגנים את הבצל הכבד והצנובר לפי הסדר הנ"ל. מערבבים את הכול עם שאר המצרכים וממלאים את העוף.
מורחים את העוף בשמן זית מלח, פלפל, פפריקה.
לכסות בנייר כסף ולהכניס לתנור ל-170 מעלות שעה מכוסה ו-20 דקות לא מכוסה.

  • הסרת ה"לכלוך" הצף במרק

    במקום להשתמש בכף, פשוט פיתחו חלבון ביצה לתוך המרק הרותח. החלבון סופח אליו את החלקיקים הצפים ושאריות העוף ולאחר מכן אפשר פשוט לסלק אותו עם כף.