• אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה

בשר לבן

אוסובוקו חזיר (6 מנות)

שמן זית
2 בצלים
2 גזרים
חצי בקבוק יין לבן
חצי בקבוק עגבניות קצוצות (פולפפצה של MUTI)
2 כפות רסק עגבניות (MUTI) 
6 יח אוסובוקו חזיר חצוי לחצי
חצי כוס סלרי קצוץ

לטגן בחצי כוס שמן זית 2 בצלים קצוצים, 2 גזרים קצוצים, חצי כוס סלרי קצוץ, פטריות פרוסות. כשהכל מושחם, להוסיף חצי בקבוק יין לבן, חצי בקבוק עגבניות קצוצות, 2 כפות רסק עגבניות, מלח ים ופלפל. לטגן 6 אוסובוקו מכל הצדדים להחזיר את האוסובוקו לסיר עם הרוטב לבשל כשעתיים (תנור או כיריים). לבדוק נוזלים ואם צריך להוסיף עוד יין לבן.

הצעת הגשה:
להגיש על אורז עם כורכום או זעפרן, להכין תערובת של לימון מגורד ופטרוזיליה קצוצה ולפזר מעל האוסובוקו והרוטב.

  • אלכוהול בתיבול הבשר

    לרוב, כל משרה קלאסי יכיל יין לבן או אדום המקנים למשרה חומציות נמוכה יחסית הפועלת על סיבי הבשר ומרככת אותם.

בשר לבן

ספריבס נוסח טקסס (6 מנות)

רוטב טרייאקי מייקי
חצי כוס קטשופ
מיץ משני תפוזים 10
שיני שום כתוש
6 ס"מ שורש גינגר מגורד

לערבב היטב ולשפוך על 2 שדרות של בייבי ספריבס, לכסות ולשמור במקרר ללילה. להוציא מהמקרר שעתיים לפני הצליה, להכניס לתנור שחומם מראש ל-140 מעלות כשעה. יש להקפיד כל הזמן על רמת הנוזלים כדי שהרוטב לא יישרף.

הצעת הגשה:
בתוספת אורז לבן, בתוספת ציפס.

  • בשר ומלח סופח נוזלים

    הוספת מלח למישרה התיבול עלולה לייבש ולהקשות את הסטייק. לכן כדאי להמליח סטייקים דקה או שתיים לפני הורדתם מהאש.

בשר לבן

רוטב לספייריס 1

1 כוס קטשופ
1 כף אבקת צ'ילי
3 כפות דבש
2 כפיות שום טחון 1
כף חומץ בן יין
1 כף ג'ינג'ר טחון או 1 כפית אבקת ג'ינג'ר
1/2 לימון

1. לשים אחד וחצי קילו ספריבס בתבנית אפייה. לאפות בתנור בחום 170 מעלות, במשך שעה וחצי.
2. להביא לרתיחה את כל החומרים לרוטב פרט ללימון.
3. להוסיף את מיץ הלימון.
4. לחתוך את הקליפה לרבעים ולהוסיף גם ולהביא לרתיחה.
5. לשפוך את השמן מהבשר.
6. למרוח צד אחד ברוטב, להפוך ולמרוח את הצד השני.
7. להחזיר לתנור ל-15 דקות, מדי פעם למרוח עם הרוטב.
8. להפוך, לאפות עוד 10 דקות תוך כדי מריחה מדי פעם.

בתאבון!

  • מרינאדה לבשר טרי

     כאשר אנו משרים את הבשר במרינאדה, אסור שהמרינאדה תכלול מלח אחרת הבשר יפריש החוצה את הנוזלים ויאבד מעסיסיותו.

בשר לבן

רוטב לספייריס 2

1 כוס רוטב הוי סין
1/2 כוס רוטב שזיפים או Duck Sauce 1/2
כוס רוטב סויה
1/4 כוס סוכר
3 כפיות שמן שומשום
אחת וחצי כפות שום כתוש (כמויות לשני קילו ספייריבס)

1. להרתיח שני ליטר מים בסיר ולבשל את הבשר במשך 20 דקות.
2. להוציא את הבשר ולייבש.
3. להפריד בין הצלעות ולהכניס לקערה.
4. לערבב את כל החומרים לרוטב.
5. לערבב עם הבשר.
6. להשרות מכוסה בטמפרטורת החדר לשלוש שעות, או במשך הלילה במקרר.
7. לבשל על גריל במשך 30 דקות, למרוח ולהפוך כל 5 דקות.

בתאבון!

  • האם צריך מרכך לטיבול הבשר הטרי?

    אין להשתמש במרככים לסוגיהם. המרככים גורמים לאיבוד מרקמו הטבעי של הבשר וגורמים למרקם מלאכותי מוזר. אם נשתמש בבשר הנכון לכל תבשיל, אין כלל צורך במרככים אלו.

בשר לבן

רוטב לספייריס 3

1 כוס רוטב הוי סין
1/2 כוס רוטב שזיפים או Duck Sauce 1/2
כוס רוטב סויה
1/4 כוס סוכר
3 כפיות שמן שומשום
אחת וחצי כפות שום כתוש (כמויות לשני קילו ספייריבס)

1. להרתיח שני ליטר מים בסיר ולבשל את הבשר במשך 20 דקות.
2. להוציא את הבשר ולייבש.
3. להפריד בין הצלעות ולהכניס לקערה.
4. לערבב את כל החומרים לרוטב.
5. לערבב עם הבשר.
6. להשרות מכוסה בטמפרטורת החדר לשלוש שעות, או במשך הלילה במקרר.
7. לבשל על גריל במשך 30 דקות, למרוח ולהפוך כל 5 דקות.

בתאבון!

  • באיזה עובי יש לצלות את הסטייקים?

    סטייקים צריכים להיות בעלי עובי שלא יעלה על 5 ס"מ, אך לא פחות מ-2 ס"מ. נתח עבה מדי יצרוך זמן צלייה ממושך ויתייבש ואילו נתח דק מדי עלול להשרף מהר ולהתייבש גם הוא.