• אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה

כבש

אוסובוקו טלה (6 מנות)

 8 אוסובוקו טלה
2 בצלים
2 גזרים
כרישה אחת גדולה
סלרי
לימון שלם
טימין
יין לבן
קוביות עגבניות

להניח את האוסובוקו בתבנית ו"לסגור" בחום הכי גבוה עד אשר האוסובוקו מקבל צבע זהוב. (הסגירה היא ללא נוזלים בתבנית). לאחר הסגירה של האוסובוקו מוציאים את התבנית, מוסיפים את הירקות חתוכים באוםן גס, מוסיפים שום לפי הטעם קוביות עגבניות מלח פלפל וקצת טימין, מכסים את הבשר והירקות בשמן, יין לבן ומים עד גובה של שלושת רבעי התבנית, אופים בחום של 180 מעלות כ-3 שעות.

  • שמירה על בשר טרי 1?

    בשר טרי ניתן לשמור עד שלושה ימים במקרר. מומלץ מאוד לא לעטוף את הבשר.

כבש

תבשיל קדירה אירית

 כתף כבש חצויה לחצי (אפשר גם צוואר או אוסובוקו כבש)
2 בצלים קצוצים
שמן קנולה
כוס סלרי קצוץ
2 גזרים חתוכים לקוביות
2 שורש פטרוזיליה
סלסלת שמפיניון
10 שיני שום
בקבוק גינס
2 כוסות יין אדום
3 תפוחי אדמה בינוניים
ציר בקר או עוף

לטגן כתף כבש (עם או בלי עצם) 5 דקות מכל צד ולהוציא מהמחבת. לטגן בשמן קנולה 2 בצלים גדולים קצוצים, 2 גזרים חתוכים לקוביות, כוס סלרי קצוץ, 10 שיני שום סלסלת שמפיניון חתוכות, 2 שורש פטרוזיליה. לפלפל ולהמליח, ניתן גם להוסיף עשבי תיבול מפרובנס. בנוסף לשפוך בקבוק גינס, 2 כוסות יין אדום, 1 כוס ציר בקר או עוף. ניתן להמיס בכוס מים רותחים OXO עוף או בקר. לסיום להוסיף כף וחצי דבש ואז להחזיר את הכבש. לאחר הרתיחה יש לכסות ולהכניס לתנור למשך 3 שעות בחום של 140 מעלות. (כאשר ניתן להכניס מזלג לתוך הנתח ללא התנגדות אזי הנתח רך דיו). חצי שעה לפני הסוף להוסיף את תפוחי האדמה החתוכים. יש להקפיד על נוזלים בסיר כאשר התוצאה הסופית היא רוטב סמיך.

הצעת הגשה : להוציא את הנתח בעזרת שני מזלגות, לפרק מהעצם לחתיכות גדולות ולהגיש עם הרוטב על מצע של אורז לבן.

  • טיפ להכנת קדירה 1

    לאחר הפריסה יש להשיב את פרוסות הבשר לרוטב ורק לקראת ההגשה לחמם בסיר או בתנור ולהגיש.

כבש

אורז עם בשר

בצל גדול
אורז לבן
צנוברים
מלח, פלפל, בהרט, אגוז מוסקט

לטגן בצל קצוץ, כאשר הבצל זהוב להוסיף את הבשר ולהמשיך לטגן. כאשר הבשר מחליף את צבעו לתבל במלח, פלפל, אגוז מוסקט, בהרט. להמשיך ולטגן עד אשר אין יותר נוזלים במחבת.
כמויות האורז: ל700 גר' בשר – כוס וחצי עד שתי כוסות אורז.
לבשל את האורז, כאשר הוא מוכן, להוסיף את הבשר ולערבב. לטגן את הצנוברים בנפרד (להקפיד לא לשרוף אותם), להוסיף בזמן ההגשה.

  • בישול איטי לעוף

    מומלץ מאוד לבשל את העוף על טמפרטורה נמוכה ולבשל אותו בבישול "איטי" כדי שלא יישרף.

כבש

שוק טלה

מצרכים ; שוק טלה טרי

שמן זית

שום ,מלח ים,פלפל שחור גרוס,רוזמרין תימין,פלפל אנגלי טחון

אופן ההכנה;מורחים את השוק היטב מכל הכוונים מוסיפים את כל התבלינים.

מחממים תנור ל250 מעלות ,מניחים את השוק על נייר כסף רחב שוליים ומכניסים לתנור.

אופים בחום של 250 מעלות 15 דקות כאשר השוק לא מכוסה בנייר כסף לאחר מכן עוטפים את השוק היטב מנמיכים את החום ל 180 מעלות

ואופים עוד כ 45-50 דקות לכל קילוגרם שוק טלה.

ב-15 דקות האחרונות ניתן לפתוח שוב את נייר הכסף בכדי שהשוק יקבל השחמה יפה.