• אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה

פסטות טריות

באטליז שמחה מבחר פסטות טריות מבית פסטה דלה קזה.

"את הפסטה אנו מכינים מדי יום על פי המסורת הנהוגה באיטליה, מקמח דורום וביצים טריות. את הקמח אנו טוחנים בטחינה מיוחדת הנקראת באיטלקית סמולינה - טחינת סולת מחיטה קשה. הייצור נעשה מדי יום והפסטה נשמרת בקירור. הפסטה יכולה להישמר גם בהקפאה עד חצי שנה מיום ההכנה. אנו משתמשים אך ורק בחומרים איכותיים וטריים - הקמח מגיע אלינו מצפון איטליה, הביצים טריות מהמשק והגבינות הן מהמשובחות ביותר שיש בארץ ובעולם. לכל אלה אנו מוסיפים מוצרי מזון מובחרים למילוי ולרטבים, קורטוב דמיון והשראה והרבה הרבה אהבה," - פסטה דלה קזה.

פסטה (באיטלקית: Pasta) הוא שם מקובל בעברית למאכל איטלקי העשוי מקמח, מים ולפעמים גם ביצים. פסטה איכותית מיוצרת לרוב מקמח סמולינה מחיטה קשה (דורום). הפסטה מבושלת במים מומלחים או באפיה, ומוגש לרוב עם רוטב. מקור השם באיטלקית ופירושו בצק.

- ספגטי (spaghetti) - אטריות מוכרות מאוד, עד כדי כך שרבים מייחסים בטעות את שמן לכל סוגי הפסטה.
- ספגטיני ופדליני (spaghettini, fedalini) - גרסאות דקות ומעודנות של ספגטי. מתאימות לרטבים פשוטים, כמו שמן זית ושום, או רוטב חמאה וגבינה.
- לינגויני (linguini) - אטריות ארוכות שטחות וסגלגלות מעט. בעלות מרקם חלק.
- טאלייטלה ופטוצ'יני (tagliatelle, fettuccine) - אטריות רחבות, ארוכות, ושטוחות, שדומה כי נוצרו במיוחד לרוטב חמאה וגבינה, או לרוטב הראגו הקלאסי. בדרך כלל, פטוצ'יני הן אטריות ביצים טריות, בעוד שאת הטאלייטלה ניתן למצוא טריות או יבשות. מקור השם טאלייטלה בצפון איטליה, השם פטוצ'יני מקורו ברומא, ושני הסוגים הם הקלים ביותר להכנה בבית.
- מקרוני (maccheroni) - הגרסה החלולה של ספגטי, חביבה במיוחד על ילדים. גרסה עבה עוד יותר מכונה בוקטיני (bucatini).
- לזניה (lasagne) - אטריות רחבות ושטוחות, המשמשות כמעט רק כשכבות בצק בקדירות בעלות שם זהה, שהוכנו במקור עם רוטבי ראגו ובשאמל. ניתן להכין לזניה מאטריות טריות או יבשות. בדרך כלל, את האטריות היבשות יש לבשל במים רותחים לפני הכנת הלזניה. האטריות הטריות אינן מצריכות בישול אם הרוטב נוזלי דיו. כיום מכינים לזניה עם מגוון רטבים, בתוספת רוטב בשאמל.
- קנלוני - צינורות חלולים גדולים שנהוג למלא ולאפות בתנור, בדומה ללזניה.
- גם ניוקי נחשב לעתים כסוג של פסטה, אם כי הכנתו שונה במקצת.