• אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה

5 שכבות חזה עוף עם פרושוטו ברוטב עגבניות

5 שכבות חזה עוף עם פרושוטו ברוטב עגבניות

מצרכים להכנת רוטב העגבניות:
3 בצלים
חצי כוס שמן זית
10 שיני שום
סלסלת פטריות שמפיניון
2 בקבוקי רסק עגבניות ( פולפפצה של MUTI ׁ)
מלח ים
פלפל שחור
כף וחצי סוכר חום
חצי כוס סלרי קצוץ

מצרכים להכנת חזה עוף:
3 חזות עוף
כ-10 פרוסות פרושוטו
פירורי לחם פנקו
קשקבל בולגרי מגורד

להכנת רוטב העגבניות:
לטגן 3 בצלים קצוצים בחצי כוס שמן זית, לאחר מכן להוסיף חצי כוס סלרי קצוץ, חצי כוס גזר קצוץ, 10 שיני שום קצוצות. לטגן כ-10 דקות, להוסיף סלסלת פטריות פרוסות ולטגן עוד כ-5 דקות. להוסיף 2 בקבוקי עגבניות קצוצות של MUTI לתבל במלח ים פלפל כף וחצי סוכר חום ולבשל על אש קטנה כשעה.

הכנת חזה עוף :
כל פרפר לחצות ל-2 שניצלים כפולים. על כל פרוסה להניח פרוסה של פרושוטו ולדפוק יחדיו בעזרת פטיש שניצלים. לטבול כל יחידה בקמח לאחר מכן בביצה טרופה ופירורי לחם פנקו, לטגן לא יותר מדקה כל צד עד להשחמה קלה של פירורי הפנקו. להכין באופן זה את כל ששת היחידות ( את פירורי הפנקו ניתן לתבל עם מלח שולחן פלפל ומעט אגוז מוסקט ).

לקחת תבנית אפיה, לפזר קצת רוטב עגבניות על התחתית להניח שכבה של שניצלים עם הצד של הפרושוטו כלפי מעלה, לפזר שוב רוטב עגבניות ומעליו קשקבל מגורד ( לסדר כך את כל חזות העוף כאשר בשכבה העליונה לפזר או קשקבל או פרמזן מגורד ). להכניס לתנור מכוסה בנייר כסף כ-15 דקות ולאחר מכן 15 דקות נוספות ללא נייר הכסף. לפני ההגשה לחכות כ-15 דקות. להניח את המנה על אורז לבן את עודף הרוטב לפזר מסביב לפרוסות .

  • העוף והנוזלים בעוף

    (מלבד החזה) מפריש נוזלים בזמן בישול, לכן לא צריך להוסיף הרבה נוזלים.