• אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה

אוסובוקו חזיר (6 מנות)

אוסובוקו חזיר (6 מנות)

שמן זית
2 בצלים
2 גזרים
חצי בקבוק יין לבן
חצי בקבוק עגבניות קצוצות (פולפפצה של MUTI)
2 כפות רסק עגבניות (MUTI) 
6 יח אוסובוקו חזיר חצוי לחצי
חצי כוס סלרי קצוץ

לטגן בחצי כוס שמן זית 2 בצלים קצוצים, 2 גזרים קצוצים, חצי כוס סלרי קצוץ, פטריות פרוסות. כשהכל מושחם, להוסיף חצי בקבוק יין לבן, חצי בקבוק עגבניות קצוצות, 2 כפות רסק עגבניות, מלח ים ופלפל. לטגן 6 אוסובוקו מכל הצדדים להחזיר את האוסובוקו לסיר עם הרוטב לבשל כשעתיים (תנור או כיריים). לבדוק נוזלים ואם צריך להוסיף עוד יין לבן.

הצעת הגשה:
להגיש על אורז עם כורכום או זעפרן, להכין תערובת של לימון מגורד ופטרוזיליה קצוצה ולפזר מעל האוסובוקו והרוטב.

  • אלכוהול בתיבול הבשר

    לרוב, כל משרה קלאסי יכיל יין לבן או אדום המקנים למשרה חומציות נמוכה יחסית הפועלת על סיבי הבשר ומרככת אותם.