• אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה

לחמים מיוחדים

באטליז שמחה מבחר גדול של לחמים מיוחדים מבית "נדיר", עשויים בעבודת יד מקמח מלא טרי בן יומו, ללא שמרים וללא סוכר, בשילוב נבטים וצמחי מרפא.

"בתהליך יצור לחם "נדיר" קיבצנו את המחמירות שבדרישות מלחם בריאות. האור המנחה אותנו הוא בריאות האדם, החברה והשתלבותנו בטבע. במרכז העשייה שלנו עומדת נקודת המבט הבריאותית של התהליך שעובר הגרעין מן הזריעה והקציר, המשך בייצור הלחם וכלה בכניסה, שהייה ויציאה מן הגוף. אנו מאמינים כי הזמן והטבע הם המבחן האמיתי. אנו דבקים בזני דגנים ובתובנות (תהליכי טחינה, החמצה ואפייה) אשר עמדו במבחן אלפי השנים. לדעתנו ראוי לאפות לחם במאפיות שכונתיות משפחתיות קטנות, לקצר את הזמן שעובר הלחם מרגע יציאתו מן התנור ועד לרכישתו ע"י הצרכן ולהתרחק מתוספים המעניקים "חיי מדף". הלחם הינו פרי איסוף וחקירת מתכונים, שיטות וכתבי רפואה מקצוות תבל ומתקופות שונות. במרוצת השנים צברנו נסיון באפיה לקהל צרכנים בעלי מודעות בריאותית גבוהה, ומדי יום למדנו ושיפרנו. אנו מגישים לכם את הפת עליה שקדנו ומבטיחים לא לשקוט על השמרים (טבעיים)," - לחם "נדיר".

הלחם הוא מוצר המזון הבסיסי והפופולרי ביותר באירופה, צפון-מרכז ומערב אסיה, אגן הים התיכון, ואזורים נוספים.

סוגי הלחם המסורתיים בכל אזור ואזור שונים זה מזה ממספר סיבות. בארצות שונות מגדלים זנים שונים של דגנים, השונים אלה מאלה בהרכבם הכימי. הקרקע, הטמפרטורה וכמות המשקעים המשתנה מאזור לאזור משפיעות גם הן על ההרכב הכימי של הדגנים. כמו כן שונות מאזור לאזור הטמפרטורות הממוצעות (המשפיעות על תהליך ההתפחה), ושיטות האפיה המסורתיות (המושפעות מפיתוחים טכנולוגים קדומים).

חשיבותו התרבותית של הלחם היא רבה בארצות שבהן הוא מהווה חלק חשוב ועיקרי בתזונה. בחלק מהתרבויות מהווה הלחם לסוגיו חלק חשוב בפולחן (למשל, ביהדות ובנצרות). בתרבויות רבות מסמל הלחם את בסיס הקיום האנושי, וככזה מבטאת המלה "לחם" גם את המילה "מזון" - בהשאלה. כמו כן ידוע הלחם מאותה הסיבה כמזון העניים. היו תרבויות שבהן קבלת פניו של אדם חשוב הייתה מלווה בהוצאת לחם ויין או לחם ומלח, כדי להדגיש שחולקים עימו את המזון החשוב ביותר.