• אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה

רוסטביף עגל לתנור

רוסטביף עגל לתנור

מצרכים; סינטה עגל (אפשר גם אנטריקוט )

שמן זית (או חמאה מומסת)

חרדל דיג"ון צרפתי (חלק או מגורען )

מלח ים

פלפל שחור גרוס

רוזמרין טרי או יבש

אופן ההכנה; מעסים את הנתח בשמן הזית או בחמאה המומסת לאחר מכו מורחים חרדל דיגו"ן מפלפלים וממליחים ומניחים את הרוזמרין.

מחממים את התנור לחום של 250 מעלות (יש לדאוג להוציא את הנתח מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה).

מניחים את הנתח על רשת במרכז התנור ומתחתיה מגש עם מים חמים.

צולים 15 דקות בחום של 250 מעלות לאחר מכן מנמיכים ל180 מעלות כ 20 דקות לכל קילו בשר.

טיפ; ניתן להרטיב את הנתח במהלך האפיה עם הנוזלים שנמצאים במגש.

  • מה עם השומן?

    למעוניינים בבשר עסיסי ורזה, ניתן ואף רצוי, לצלות את הבשר עם שכבת השומן החיצונית ולהסירה טרם ההגשה.