• אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה

שוקרוט אלזאס

שוקרוט אלזאס

מצרכים: 8 סועדים

2.5 קג כרוב לבן כבוש,חתוך ברצועות דקות.

1.2 קג בשר בקר מעושו(כתף או חזה ).

1 קג בשר בקר כבוש במלח ( רצוי חזה )

2 בצלים גדולים חתוכים ברצועות גסות.

1 בצל קטן שבו נעוצים 5 מקלות ציפורן

5 עלי דפנה

2 כוסות יין לבן יבש

.רבע כוס שמן קנולה.

800 גר תפוחי אדמה חתוכים לקוביות של 3-4 סמ .

12 נקניקיות בקר ( או לבן )

1 כוס חומץ יין.

אופן ההכנה :

יש לשטוף היטב את הכרוב החמוץ ולהשרותו כ- 30 דקות במים עם חומץ.

במחבת גדולה לטגן את רצועות הבצל בשמן עד אשר יזהיבו .לאחר מכן להוסיף לבצל המטוגן חצי מכמות הכרוב( ללא מי ההשרייה ) את הבצל הקטן עם הציפורן 2 עלי דפנה, להמליח ולפלפל בעדינות.

אחרי טיגון נוסף של כ-10 דקות שופכיפ את הכל לסיר גדול(שיכול להכנס לתנור ) ,מניחים את אחד משני נתחי הבשר מעל תכולת הסיר ,מוסיפים את יתר הכרוב,3 עלי דפנה קצת מלח ופלפל מעל את הנתח השני של הבשר ויוצקים את היין. יש להוסיף מים עד חצי מגובה הבשר.

כעת אופים בתנור עם מכסה סגור כ-3 שעות בטמפ של 180 מעלות.

בודקים מדי פעם שהנולים מצטמצמים לחצי ( ניתן להוסיף מים במידת הצורך ).

לאחר כ -שעתיים וחצי מוסיפים את תפוחי האדמה.

את הנקניקיות מבשלים לחוד בטיגון בישול או צליה ומוסיפים בזמן ההגשה

חשוב להגיש חם מאוד !