• אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה

שקשוקה במטבוחה

שקשוקה במטבוחה

חצי כוס שמן זית
בצל גדול
10 שיני שום
פלפל ירוק חריף
10 פטריות שמפיניון קטנות
1.5 קג עגבניות
כמון
פפריקה מתוקה
מלח
ביצים טריות

מטגנים בחצי כוס שמן זית בצל גדול חתוך לפרוסות בגודל בינוני, להוסיף 10 שיני שום פרוסות. פלפל ירוק חריף חצוי ופרוס כולל הגרעינים והחלק הלבן שלו. להוסיף 2 כפיות גדושות של כמון, פפריקה ומלח. לקראת סוף הטיגון להוסיף את הפטריות ו-1.5 קג' של עגבניות חתוכות לחתיכות גדולות (אין צורך לקלף). את הכח יש לבשל על אש קטנה כשעה כאשר חלק מן הזמן ללא מכסה לצמצום הנוזלים. בסוף התהליך יתקבלו כ 3 קופסאות של חצי קג סלט מטבוחה (ניתן להקפיא).

להעביר למחבת כמות רצויה להוסיף במקומות הפנויים במחבת ביצים לערבב כך שהלבן של הביצה יתאחד עם הרוטב אך לא הצהוב. להמליח את הביצים לכסות ולבשל על אש בינונית כ-7 דקות.

הצעת הגשה:
בפיתה עם טחינה, על אורז או קוסקוס, על חצי בגט מרוח בחמאת שום, ניתן להוסיף לפסטה רחבה.

  • השקשוקה התקשתה ונשארה מוצקה?

    מחממים שנית על אש בינונית, עקב תהליך החימום השקשוקה שלנו תחזור לקדמותה. עם השקשוקה עדיין נשארת סמיכה מידי מוסיפים מעט מים.