• אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה

החמצת לימונים

החמצת לימונים

5 לימונים צהובים 1/2
כפית פפריקה חריפה
2 כפות שטוחות מלח
1 כוס מיץ לימון
2 כפות שמן זית

1. לרחוץ את קליפת הלימונים ולנגב.

2. לפרוס את הלימונים לפרוסות בעובי 1 ס"מ בערך ולהוציא את הגרעינים.

3. לפזר על פרוסות הלימון מלח ופפריקה ולהכניס לצנצנת בצפיפות, פרוסה על גבי פרוסה.

4. לסנן את מיץ הלימון ולצקת אותו על פרוסות הלימון.

5. להוסיף את השמן ולטלטל מעט את הצינצנת. לסגור אותה במכסה ולהשאיר 3-4 ימים במקום מוצל.

6. לאחר מכן להכניס למקרר.

  • אוויר ואור שמש בהחמצה

    אויר ואור שמש בהחמצה יש המשאירים את החמוצים בתהליך ההחמצה פתוחים באויר וחשופים לאור שמש. הטענה היא שהאור האולטרא סגול והאינפרא אדום מונע היווצרות עופש בתחמיץ.