• אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה

קדירת עוף בסגנון אטלקי (6 מנות)

קדירת עוף בסגנון אטלקי (6 מנות)

5 כרעיים עוף ללא החלק האחורי
חצי כוס שמן זית
סלסלת שמפניון
חצי קילו שעועית ירוקה שטוחה
4 תפוחי אדמה
חצי כוס שמנת מתוקה

לקחת את הכרעיים חצויים לחצי גם את הירך לחצות בחצי לפלפל ולהמליח. לטגן את העוף בחצי כוס שמן זית 2 צדדים סה"כ 5 דקות.
אחרי הטיגון להוסיף למחבת את רוטב העגבניות (מהמתכון של חזה העוף והפרושוטו). בנוסף להוסיף את סלסלת השמפיניון כל פטריה מחולקת ל-2 .
לכסות ולבשל על אש קטנה כ-30 דקות.
לאחר מכן להוסיף חצי קילו שעועית ירוקה שטוחה חצוייה לשניים, 4 תפוחי אדמה פרוסים בעובי 3 ס"מ. לערבב היטב ולבשל עוד כ-40 דקות.
10 דקות לפני הסוף להוסיף חצי כוס שמנת מתוקה. (לפני סוף הבישול יש לוודא שהרוטב סמיך דיו).

הצעות הגשה :
להגיש על מצע אורז או קוסקוס, להוציא את תפוחי האדמה מהתבשיל ולהוסיף חצי קילו פסטה מבושלת (מסוג רדיאטורי) ולפזר פרמזן מגורד.

  • עוף שזוף

    כדי לקבל עוף שזוף - להשאיר אותו בסוף הבישול בתנור ללא כיסוי ל-10 דקות בערך, על טמפרטורה גבוהה.