• אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה

רוטב קינג דיויד לסטייק

רוטב קינג דיויד לסטייק

מרתיחים במחבת כוס וחצי יין אדום, מוסיפים 3 בצלי שאלוט קצוצים, 4 כפות אוייסר (רוטב),
1/3 כוס וויסקי. מפלפלים וממליחים, כעת מוסיפים 1/3 קופסא שמנת לקצפת (אפשר במקום להוסיף 3 כפות של גבינת גורגונזולה).
כף חרדל ומצמצמים את הרוטב.
הבדיקה הטובה ביותר לבדיקת הסמיכות היא להכניס כף עץ לרוטב וראות שהרוטב נשאר על הכף. כאשר רמת הסמיכות טובה סוגרים את האש ואז זורקים חצי חב' חמאה.

טיפים: אם אין רוטב אוויסטר אפשר להוסיף 3 כפות חרדל דבש. במקום חמאה ניתן להוסיף לרוטב מח עצם שנאפה מראש בתנור (כ-10 דקות).

  • מה עם השומן?

    למעוניינים בבשר עסיסי ורזה, ניתן ואף רצוי, לצלות את הבשר עם שכבת השומן החיצונית ולהסירה טרם ההגשה.