• אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה

תבשיל קדירה אירית

תבשיל קדירה אירית

 כתף כבש חצויה לחצי (אפשר גם צוואר או אוסובוקו כבש)
2 בצלים קצוצים
שמן קנולה
כוס סלרי קצוץ
2 גזרים חתוכים לקוביות
2 שורש פטרוזיליה
סלסלת שמפיניון
10 שיני שום
בקבוק גינס
2 כוסות יין אדום
3 תפוחי אדמה בינוניים
ציר בקר או עוף

לטגן כתף כבש (עם או בלי עצם) 5 דקות מכל צד ולהוציא מהמחבת. לטגן בשמן קנולה 2 בצלים גדולים קצוצים, 2 גזרים חתוכים לקוביות, כוס סלרי קצוץ, 10 שיני שום סלסלת שמפיניון חתוכות, 2 שורש פטרוזיליה. לפלפל ולהמליח, ניתן גם להוסיף עשבי תיבול מפרובנס. בנוסף לשפוך בקבוק גינס, 2 כוסות יין אדום, 1 כוס ציר בקר או עוף. ניתן להמיס בכוס מים רותחים OXO עוף או בקר. לסיום להוסיף כף וחצי דבש ואז להחזיר את הכבש. לאחר הרתיחה יש לכסות ולהכניס לתנור למשך 3 שעות בחום של 140 מעלות. (כאשר ניתן להכניס מזלג לתוך הנתח ללא התנגדות אזי הנתח רך דיו). חצי שעה לפני הסוף להוסיף את תפוחי האדמה החתוכים. יש להקפיד על נוזלים בסיר כאשר התוצאה הסופית היא רוטב סמיך.

הצעת הגשה : להוציא את הנתח בעזרת שני מזלגות, לפרק מהעצם לחתיכות גדולות ולהגיש עם הרוטב על מצע של אורז לבן.

  • טיפ להכנת קדירה 1

    לאחר הפריסה יש להשיב את פרוסות הבשר לרוטב ורק לקראת ההגשה לחמם בסיר או בתנור ולהגיש.