• אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה

רצועות בשר בנוסח סטרוגנוף (4-6 מנות)

רצועות בשר בנוסח סטרוגנוף (4-6 מנות)

500 גר' בשר אומצה (פילה ורד הצלע)
3 כפות קמח
50 גר' מרגרינה
1 בצל ביינוני
50 גר' פטריות חתוכות

רוטב:
25 גר' מרגרינה
1 כף קמח
1 כוס מרק
1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
חצי כוס יין אדום יבש
2 כפות קוניאק
1 כפות מלח
רבע כפית פלפל שחור
חצי כוס קצפת צמחית, אפשר גם רגילה

לחמם את המרגרינה במחבת גדולה, לטגן במהירות את רצועות הבשר עד שישחום מכל צדדיו. משך הטיגון קצר כ-5-7 דקות. להוציא את הבשר לצלחת ולטגן באותה מחבת את הבצל והפטריות מעט כ-5 דקות. להוציא את הבצל והפטריות ולהוסיף לבשר.

להכין את הרוטב באותה מחבת. להוסיף 25 גר' מרגרינה וכף מלח. לטגן 3 דקות ולבחוש במשך כל הזמן. להוסיף מרק ולבחוש בכף עץ. להוסיף גם את רסק העגבניות, היין, הקוניאק והתבלינים. לבשל עוד מספר דקות ולהקפיד לבחוש בעת הבישול, כדי שיתקבל רוטב חלקלק ואחיד. להוסיף את הקצפת, לטעום ולהוסיף מלח ופלפל לפי הטעם. להחזיר את הבשר, הבצל והפטריות לרוטב, לבשל עוד 2 דקות עד שהבשר יתחמם היטב ולהגיש עם אורז.

  • השומן והטעם

    תרומתו של השומן לטעמו ועסיסיותו של הבשר עצומה בכל שיטות הבישול. יחד עם זאת יש את נתחי הפרימיום המיועדים להכנת סטייק, שניצל, אסקלופ ורוסטביף, שמקורם באזור האחורי של העגל דוגמת שייטל, שפיץ צ'ך, כף, אווזית, סינטה וכמובן, פילה המאופיינים ברמת שומן נמוכה במיוחד ויחד עם זאת, בשל הכנתם בשיטות בישול קצרות יחסית, קרי: טיגון והקפצה, צלייה בתנור ועל האש הבשר יהיה רך, עסיסי ובעל טעם משובח ביותר.