• אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה

חמין ל-8-10 מנות

חמין ל-8-10 מנות

1-1.2 ק"ג בשר
3 כוסות שעועית מושרת כל הלילה
3/4 כוס גריסים מלח, פלפל לפי הטעם
6 תפו"א חצויים
5 ביצים
בצל אחד גדול שטוף עם הקליפה
2 עצמות קישקה ביתי (יש להשיג באטליז שמחה)

לבשל בבוקר את השעועית המושרת עם הבשר, העצמות והבצל. להרתיח ולנקות את הלכלוך. להקטין את האש, להוסיף מלח, פלפל, כפית אבקת מרק ולבשל כ-20 דקות. בערב לחמם את הסיר ולהוסיף את תוחי האדמה הקלופים והביצים. להכניס לתנור לחום של 120 מעלות עד למחרת בצהריים.
* את הקישקה יש להוסיף לסיר מוקדם בבוקר יום שבת.

בתאבון!

  • סיר אטום לחמין !

    ככל שהסיר אטום יותר, כך ייטב לחמין. אטמו בנייר כסף מתחת למכסה, והוסיפו כמה מגבות רטובות ומקופלות על המכסה.