• אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה

מדליוני פילה בקר ובייקון ברוטב תפוזים ורוקפור

מדליוני פילה בקר ובייקון ברוטב תפוזים ורוקפור

פילה במשקל 2 קג' פרוס למדליונים
חמאה מומסת (או שמן זית, או שמן זרעי ענבים)
2 גבעולי רוזמרין קצוץ
20 פרוסות בייקון
4 שיני שום
1 בצל
120 מ"ל יין לבן
מיץ תפוזים סחוט
120 גר' רוקפור
מלח, פלפל

עוטפים כל פרוסת מדליון פילה בבייקון קושרים ומתבלים במלח, פלפל ורוזמרין. צורבים כל פרוסה במעט חמאה או שמן מכל צידיו. מסדרים יפה את כל הפרוסות בתבנית.
לרוטב: מחממים חמאה ומאדים, מוסיפים את השום והבצל, מוסיפים יין, מצמצמים ל 1/3 מהנפח ומוסיפים שמנת מתוקה ואת מיץ התפוזים הסחוט (תפוז אחד). שוב מביאים לצמצום ומוסיפים רוקפור מגורד עד אשר הרוטב מתאחד. לפני ההגשה מחממים תנור לחום של 220 מעלות וצולים את הסטייקים כ-4 דקות ומגישים ביחד עם הרוטב.

  • בשר ומלח

    מלח סופח נוזלים. הוספת מלח למישרה התיבול עלולה לייבש ולהקשות את הסטייק. לכן כדאי להמליח סטייקים דקה או שתיים לפני הורדתם מהאש.