• אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה
  • אטליז שמחה

אוסובוקו בקר (6 מנות)

אוסובוקו בקר (6 מנות)

8 פרוסות אוסובוקו
בצל אחד גדול
כוס מרק בשר
כוס יין אדום
5 שיני שום
2 כפיות מלח
רבע כפית פלפל שחור
1 עלה דפנה
1 קופסה קטנה של רסק עגבניות


לקמח את פרוסות הבשר ולטגן מעט.
לטגן במחבת את הבצל ולהוסיף לבשר, לאחר מכן להוסיף את כל המצרכים ולהביא את הכול לרתיחה (לדאוג שיהיו מספיק נוזלים).
לאחר הרתיחה להעביר לתנור ללא מכסה ולכסות בנייר כסף.
לאחר שעתיים בתנור בחום בינוני להוסיף תפוחי אדמה, גזרים חתוכים ובצלי שאלוט
(אפשר גם בצלים קטנים רגילים), להמשיך ולבשל בתנור עוד כשעתיים.

  • איך סוגרים בשר?

    פעולת "סגירת" הבשר נועדה לשמור על עסיסיותו של הבשר ולמנוע מכל המיצים לברוח לתוך התבשיל. כדי לסגור את הבשר צריך לתת לו מכת חום מכל הכיוונים: טיגון בשמן עמוק, בישול בנוזל רותח או צליה על גריל או על מחבת יבשה. הסגירה צריכה להיות מהירה ולוהטת, כדי שהבשר לא יתבשל לחלוטין ויעמוד היטב בתהליכי הבישול הבאים.